Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Χαλβάς με κόκκινα φρούτα

Χαλβάς με κόκκινα φρούτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σπορέλαιο
  • Για το σιρόπι
  • 4 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • 5 -6 γαρύφαλλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 450 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Για τη σάλτσα ταχίνι
  • 4 κουτ. σούπας ταχίνι με μέλι
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα ταχίνι
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά. Προσθέτω σταδιακά2-3 κουταλιές νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα.

  2. Για τον χαλβά
  3. Ετοιμάζω το σιρόπι. Βάζω να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι η ζάχαρη, το μέλι, το νερό και η φλούδα του πορτοκαλιού. Προσθέτω τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτω τα κόκκινα φρούτα. Μόλις μαλακώσουν αποσύρω το σιρόπι από τη φωτιά. Αφαιρώ τα κόκκινα φρούτα με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάω χωριστά. Σουρώνω το σιρόπι από τα μπαχάρια και ετοιμάζω το χαλβά.

  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το σπορέλαιο, προσθέτω το σιμιγδάλι και αφήνω να καβουρντιστεί σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το σιμιγδάλι ροδίσει προσθέτω το σιρόπι. Η προσθήκη πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί το μίγμα μπορεί να πιτσιλίσει και να σας κάψει.
    Ανακατεύω το μίγμα διαρκώς μέχρι το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να φουσκώσει. Προσθέτω και τα κόκκινα φρούτα.

  5. Χαλβάς με κόκκινα φρούτα

    Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλά από τα τοιχώματα του σκεύους.  Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και ύστερα με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνω το χαλβά κατά μέρος για 15 λεπτά.

    Μεταφέρω το χαλβά σε μια φόρμα. Όταν κρυώσει εντελώς τον ξεφορμάρω σε πιατέλα. Σερβίρω ραντίζοντας με σάλτσα ταχίνι.

Keywords: χαλβάς με κόκκινα φρούτα

Σας ευχαριστώ!