Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Ντύνω με λαδόκολλα το εσωτερικό από 2 μέτριες μακρόστενες φόρμες για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο και τρίβω με τα χέρια (ή με το εξάρτημα «γάντζος» του μίξερ), μέχρι το αλεύρι να μοιάζω με ψίχουλα.
Προσθέτω το regato, το ζαμπόν, το γάλα και τα αυγά και ανακατεύω καλά για 3 - 4 λεπτά (ή ζυμώνω με το μίξερ), μέχρι να φτιάξω ένα αρκετά σφικτό μείγμα (μοιάζει περισσότερο με πηκτό μείγμα για κέικ παρά με ζύμη ψωμιού).
Το μοιράζω στις δύο φόρμες και ισιώνω τις επιφάνειές τους με τη ράχη ενός κουταλιού. Βάζω τις φόρμες στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα τυρόψωμα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά και να χρυσίσει η επιφάνειά τους.
Τα βγάζω από τις φόρμες και τα αφήνω να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα. Τα κόβω σε χονδρές φέτες και τα σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!