Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόπιτα σουφλέ με γιαούρτι

Τυρόπιτα σουφλέ με γιαούρτι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 10 φύλλα κρούστας (δηλαδή 1 πακέτο –τα πακέτα με φύλλα κρούστας περιέχουν συνήθως 10 - 11 φύλλα)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Για το χυλό
  • 300 ml φρέσκο γάλα
  • 600 ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • Για τη γέμιση
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, σε νιφάδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ρεγκάτο, τη φέτα, το γιαούρτι, την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (αλάτι δεν βάζω γιατί το ρεγκάτο και η φέτα είναι ήδη αλμυρά τυριά).

  2. Για το χυλό
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γάλα, το νερό και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να φτιάξω ένα ελαφρύ, αραιό χυλό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω.

  4. Για την πίτα
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο ένα ορθογώνιο ταψί, με διαστάσεις 30 x 40 εκ. Λαδώνω το εσωτερικό του ταψιού και στρώνω 1 φύλλο κρούστας, ελαφρώς λαδωμένο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Απλώνω επάνω του τη μισή ποσότητα χυλού. Πάνω στο χυλό βάζω άλλα 4 φύλλα κρούστας, λαδωμένα ένα-ένα. Αδειάζω τη γέμιση και τη στρώνω ομοιόμορφα. Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδωμένα ελαφρώς ένα-ένα. Φέρνω προς τα μέσα τα περισσεύματα όλων των φύλλων, στριμώχνοντάς τα στα τοιχώματα του ταψιού, για να σφραγίσω τη γέμιση. Καλύπτω την επιφάνεια της πίτας με τον υπόλοιπο χυλό και τη χαράζω σε καρεδάκια. Τη βάζω στο μεσαίο ράφι του φούρνου και την ψήνω για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρω χλιαρή.

Keywords: τυροπιτα σουφλε γιαουρτι

Σας ευχαριστώ!