Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τυρόμυλοι

Τυρόμυλοι
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Για τη γέμιση τυριού
  • 1 φλυτζάνι ανθότυρο ή μαλακή μυζήθρα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Για το πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το ανθότυρο, το μέλι και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

  2. Για το ζυμάρι
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C και λαδώνω καλά μια λαμαρίνα.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω τα δύο άλευρα, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάω το γιαούρτι με το ελαιόλαδο. Ρίχνω το μίγμα του γιαουρτιού στο μπολ με τα άλευρα  και ανακατεύω καλά. Αδειάζω το μίγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνω καλά μέχρι να αποκτήσω μια ζύμη ελαστική. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ισομεγέθη κομμάτια.

  5. Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ανοίγω με τον πλάστη σε τετράγωνο φύλλο 20 x 20 εκ. Ισιώνω τις άκρες με ένα μικρό κοφτερό μαχαιράκι και πετάω τα ξακρίσματα. Κόβω το φύλλο σε 4 τετράγωνα.

  6. Παίρνω ένα ένα τα τετράγωνα και τα χαράζω διαγωνίως χωρίς όμως να χαράξω το κέντρο τους. Βάζω στο κέντρο από μία κουταλιά γέμιση. Σηκώνω προσεκτικά και διπλώνω πάνω από τη γέμιση τις μύτες του τετραγώνου, μία προς μία. Πιέζω τις μύτες να κολλήσουν καλά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.

  7. Μεταφέρω με μια σπάτουλα τους τυρόμυλους στη λαδωμένη λαμαρίνα και ψήνω για 15 - 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Μόλις τα βγάλω από το φούρνο τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Keywords: τυρομυλοι

Σας ευχαριστώ!