Print Options:

Τσουρέκι-κέικ red velvet

Τσουρέκι-κέικ red velvet
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 50 50 mins Total Time: 1 hr 10 mins
Cooking Temp 160  °C
Servings 6
Υλικά
  • 360 γρ. αλεύρι τσουρεκιού, Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για το γλάσο
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το τυρί κρέμα, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  2. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτω την λευκή σοκολάτα, το μαχλέπι και τη μαστίχα και δουλεύω για 1 λεπτό ακόμη.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Μεταφέρω το μείγμα σε μία ψηλή φόρμα (ή σε 2-3 μικρότερες) και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

  4. Βγάζω το τσουρέκι από το φούρνο και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει. Το ξεφορμάρω, το περιχύνω με το γλάσο και το στολίζω με ζαχαρωμένα στολίδια και αποξηραμένα τριαντάφυλλα.

  5. Για το γλάσο
  6. Τσουρέκι-κέικ red velvet

    Βάζω την άχνη σε ένα μπολ, προσθέτω σε μικρές δόσεις την κρέμα γάλακτος και ξεκινάω να δουλεύω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να αποκτήσει την ρευστότητα που θέλω.

Keywords: τσουρέκι, κέικ, red velvet, πασχαλινό, γιορτινό, γλάσο,

Σας ευχαριστώ!