Print Options:

Τραγανά φύλλα με γιαούρτι και σύκα

Τραγανά φύλλα με γιαούρτι και σύκα
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 12 mins Total Time: 22 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
  • 3 φύλλα κρούστας, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. σοκολάτα τριμμένη
  • 40 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για τα σύκα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σύκα
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Σοκολάτα τριμμένη
  • Μέλι
  • Καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση
    Για τα φύλλα
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου, απλώνω το πρώτο φύλλο κρούστας και το περιχύνω με 1 κουταλάκι μέλι. Σκορπίζω λίγα τρίμματα σοκολάτα και καλύπτω με το δεύτερο φύλλο. Επαναλαμβάνω το ράντισμα με το μέλι και τα τρίμματα σοκολάτας. Τελειώνω με το τελευταίο φύλλο, ραντίζω με το υπόλοιπο μέλι και σκορπίζω τα φυστίκια Αιγίνης. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο, και ψήνω στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά τα φυστίκια.

  2. Για τα σύκα
  3. Πλένω καλά τα σύκα και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Τα κόβω στη μέση και τα αφήνω στην άκρη. Βάζω το βούτυρο σε ένα τηγανάκι να ζεσταθεί. Βάζω τα σύκα με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά. Ραντίζω με το μέλι, ανακινώ λίγο το τηγάνι και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Για το σερβίρισμα
  5. Τραγανά φύλλα με γιαούρτι και σύκα

    Κόβω τα ψημένα φύλλα σε κομμάτια. Βάζω από ένα κομμάτι σε κάθε πιάτο και βάζω 1-2 κουταλιές γιαούρτι. Μοιράζω τα καραμελωμένα σύκα και επαναλαμβάνω τις στρώσεις όσες φορές θέλω. Πασπαλίζω με καβουρδισμένα φυστίκια και ραντίζω με λίγο μέλι.

Σας ευχαριστώ!