Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα σοκολατίνα με μπανάνες και φράουλες

Τούρτα σοκολατίνα με μπανάνες και φράουλες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 3 ώρα Total Time: 4 ώρες
Servings 10
Υλικά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. κακάο καλής ποιότητας, άγλυκο
  • 580 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 120 ml έτοιμο καφέ εσπρέσο
  • 3 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 3 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό
  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 500 γρ. φράουλες
  • Για την γκανάζ
  • 400 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας με 72% κακάο
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση
    Για το παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.  Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω τα αυγά. Χτυπάω με τον αυγοδάρτη για 1-2 λεπτά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τον καφέ, το σπορέλαιο, τη βανίλια και το ξύδι. Δουλεύω το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα.

  2. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου και αδειάζω το μείγμα. Ισιώνω με μια σπάτουλα για να είναι ισόπαχο παντού και ψήνω στο φούρνο για 35-40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το παντεσπάνι για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζω το παντεσπάνι επάνω σε μια καθαρή πετσέτα (ή σε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί) πασπαλισμένη με λίγο κακάο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  3. Για την γκανάζ
  4. Σπάω την κουβερτούρα σε ένα μπολ. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω την καυτή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και για γυαλίσει την κρέμα.

  5. Συναρμολόγηση
  6. Με ένα μεγάλο τσέρκι (22-24 εκ.) κόβω 2 κύκλους από το παντεσπάνι. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τον κάθε κύκλο, οριζόντια στη μέση, δημιουργώντας 4 στρογγυλά παντεσπάνια.

  7. Βάζω το τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ μέσα το πρώτο παντεσπάνι. Απλώνω μια δόση σοκολάτας. Πλένω 4-5 φράουλες, τις σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και τις κόβω σε στρογγυλά φετάκια. Τα απλώνω επάνω στο στρώμα σοκολάτας. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και μια ακόμη δόση γκανάζ. Καθαρίζω 1 μπανάνα και κόβω σε λεπτά φετάκια τα οποία απλώνω επάνω στη σοκολάτα. Σκεπάζω με το 3ο παντεσπάνι, ακόμη μια δόση σοκολάτα και ακόμη μια δόση φέτες φράουλας.

  8. Καλύπτω με τον τελευταίο δίσκο παντεσπάνι και αλείφω όλη την τούρτα με γκανάζ. Πλένω τις υπόλοιπες φράουλες και τις κόβω κάθετα σε λεπτές φέτες. Διακοσμώ όλη την τούρτα και σκορπίζω λίγα ζαχαρωτά. Αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Keywords: τούρτα σοκολατίνα με μπανάνες,φράουλες

Σας ευχαριστώ!