Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 22-24 εκ., στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη βάση του και βουτυρώνω και το χαρτί.
Βάζω σε ένα μπολ το βραστό νερό, προσθέτω το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα απαλό, παχύρρευστο μείγμα. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει. Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Βάζω το μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει αφρατέψει. Προσθέτω σε 2-3 δόσεις τη ζάχαρη, ενώ συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, υπόλευκο μείγμα. Χαμηλώνω την ένταση του μίξερ και προσθέτω έναν έναν τους κρόκους ενώ συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ρίχνω το σοκολατένιο μείγμα που έχει κρυώσει και χτυπάω για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ξεκινάω να ρίχνω σταδιακά και εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κρέμα γάλακτος ενώ συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Βάζω τα ασπράδια στον κάδο της κουζινομηχανής και τα χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Προσθέτω την μαρέγκα σε δόσεις στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ (από κάτω προς τα πάνω) μέχρι να δημιουργηθεί ένα πολύ αφράτο μείγμα.
Ρίχνω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι παντού ισόπαχο. Ψήνω το κέικ για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα ξύλινο καλαμάκι, και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τη φόρμα σε σχάρα για 15 λεπτά, ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να λιώσει. Προσθέτω το μέλι και ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι. Βάζω τις σοκολάτες σε ένα μπολ και προσθέτω το ζεστό βούτυρο. Αφήνω να σταθεί για 1 λεπτό και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια γυαλιστερή, σοκολατένια κρέμα.
Αφήνω την κρέμα για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει, φροντίζοντας να ανακατέψω 2-3 φορές. Στο τέλος, θα έχει δημιουργηθεί μια απαλή αλλά συμπαγής κρέμα που μπορεί να «σταθεί» χωρίς να λιώνει.
Με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβω το κέικ σε δύο ισόπαχα, στρογγυλά παντεσπάνι. Βάζω το ένα κομμάτι σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνω την μισή δόση της βουτυρόκρεμας. Σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι κέικ και καλύπτω με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.
Σας ευχαριστώ!