Σε ένα κατσαρόλακι βάζω το γάλα, τους σπόρους και τον λοβό βανίλιας και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Βάζω σε ένα μπολ με κρύο νερό, τις ζελατίνες να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη. Πετάω από την κατσαρόλα τον λοβό της βανίλιας και ρίχνω το καυτό γάλα με αργή ροή στο μπολ με το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αδειάζω το μείγμα στο κατσαρολάκι και βάζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει ελαφρά (δεν θα πήξει).
Αποσύρω από τη φωτιά, στύβω καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνω στην κατσαρόλα. Ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθούν. Αδειάζω την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την σαντιγί.
Χτυπάω με το μίξερ χειρός την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρύα κρέμα και προσθέτω τον θρυμματισμένο χαλβά βανίλιας και σε 2-3 δόσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνω με μεμβράνη ένα τετράγωνο τσέρκι 20x20 εκ. (ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 22 εκ.) Σε ένα μπολ βάζω το γάλα, βουτάω για 30 δευτερόλεπτα ένα ένα τα σαβαγιάρ και στρώνω μια σειρά μέσα στο τσέρκι. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας για να καλύψω τα μπισκότα. Σκορπίζω μια δόση θρυμματισμένο χαλβά σοκολάτας.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία ώστε να φτιάξω τουλάχιστον 3 στρώσεις μπισκότων, κρέμας και χαλβά σοκολάτα. Τελειώνω με μια δόση κρέμας. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο, την ξεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και στολίζω με ροζέτες σαντιγί. Σκορπίζω λίγα ζαχαρωμένα φρουτάκια και σπασμένες μαρέγκες.
Σας ευχαριστώ!