Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα μους σοκολάτα

Τούρτα μους σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 30 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 15-18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • Για τη μους
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, παγωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
  • 3 φύλλα ζελατίνης, διαλυμένα σε 3 κουταλιές ζεστό γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% Arla, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί
  • Για το στόλισμα
  • Κακάο σκόνη
  • Σπασμένες σοκολατένιες ελίτσες
  • Μικρά ζαχαρωτά
Εκτέλεση
    Για τη μους
  1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζω τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στύβω καλά και τις διαλύω στο ζεστό γάλα.

  2. Βάζω την κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνω καλά (όχι να βράσει). Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ και ρίχνω την ζεστή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα και ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Προσθέτω τη διαλυμένη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύω. Αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει για μισή ώρα. Ρίχνω το ρούμι ή το μπράντι και ανακατεύω καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνω λίγη λίγη την σαντιγί στο μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύω με πολύ απαλές κινήσεις.

  3. Συναρμολόγηση
  4. Παίρνω μια βαθιά σαλατιέρα και την καλύπτω με μεμβράνη. Τοποθετώ γύρω στη σαλατιέρα σαβαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψω τελείως τα πλάγια του σκεύους. Αδειάζω όλη τη μους μέσα στην σαλατιέρα.

  5. Σκεπάζω τη μους με μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτω με τη μεμβράνη που περισσεύει από το σκεύος. Αφήνω στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η μους. Αναποδογυρίζω την τούρτα σε μια πιατέλα και στολίζω με σπασμένες ελίτσες, λίγο κακάο σκόνη και μικρά ζαχαρωτά.

Keywords: τούρτα μους σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!