Print Options:

Τούρτα μιλφέιγ με αχλάδια

Τούρτα μιλφέιγ με αχλάδια
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 30 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 8
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • Λίγο γάλα
  • Λίγη ζάχαρη άχνη
  • Λίγη κανέλα, σκόνη
  • Για τα αχλάδια
  • 3 αχλάδια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 400 ml χυμό μήλου
  • 1 φακελάκι πηκτίνη (25 γρ.) (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα ράφια με τα είδη ζαχαροπλαστικής)
  • Για την κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
    Για τη σφολιάτα
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
    Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και με ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. το κόβω σε κύκλο. Μεταφέρω το φύλλο σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι.

  2. Ανοίγω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το κόβω κι αυτό σε στρογγυλό φύλλο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω το στρογγυλό φύλλο σε 8 ίσα τρίγωνα. Αλείφω τα τρίγωνα με λίγο γάλα, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα μεταφέρω κι αυτά στη λαμαρίνα. Ψήνω στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα ψημένα φύλλα σε σχάρα να κρυώσουν.

  3. Για τα αχλάδια
  4. Πλένω καλά τα αχλάδια, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε μικρούς κύβους. Βάζω το χυμό μήλου και την πηκτίνη σε ένα κατσαρόλα και βράζω για 2 λεπτά. Προσθέτω τα αχλάδια και αφήνω να βράσουν όλα μαζί για 4-5 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  5. Για την κρέμα
  6. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί.

  7. Συναρμολόγηση
  8. Τούρτα μιλφέιγ με αχλάδια

    Βάζω το στρογγυλό φύλλο σφολιάτας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνω το κέντρο τα αχλάδια. Σκεπάζω με την κρέμα πασπαλίζω με κανέλα και καλύπτω με τα ψημένα τρίγωνα σφολιάτας.
    Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!