Print Options:

Τούρτα με ελβετική βουτυρόκρεμα και κεράσια

Τούρτα με ελβετική βουτυρόκρεμα και κεράσια
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 35 35 mins Total Time: 1 hr 5 mins
Servings 10
Υλικά
    Για το παντεσπάνι
  • 10 αυγά
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού (6 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • Για την βουτυρόκρεμα
  • 215 γρ. ασπράδια (μπορείτε να βρείτε ασπράδια σε χάρτινη συσκευασία στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Για το στόλισμα
  • γλυκό κουταλιού κεράσι
Εκτέλεση
    Για το παντεσπάνι
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνω ελαφρά 2 ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάω με το σύρμα περίπου 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ένταση του μίξερ και προσθέτω σταδιακά τα στερεά υλικά μέχρι να ενωθούν με την κρέμα.

  3. Μοιράζω το μείγμα στα ταψάκια και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

  4. Για την βουτυρόκρεμα
  5. Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς όμως, να ακουμπά η βάση του μπολ μέσα στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C.

  6. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αδειάζω το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω σταδιακά και με αργό ρυθμό το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

  7. Για την συναρμολόγηση
  8. Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το μεγάλο φούσκωμα από τα 2 παντεσπάνια και κατόπιν, κόβω το κάθε παντεσπάνι σε 2 δίσκους.

  9. Βάζω την βουτυρόκρεμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε μια πιατέλα και καλύπτω με την βουτυρόκρεμα. Σκορπίζω λίγα κερασάκια στραγγισμένα από το σιρόπι τους και οποθετώ το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο καλύπτω με κρέμα και κεράσια. Συνεχίζω τοποθετώντας όλα τα παντεσπάνια και τελειώνω με μικρές κορύφες από βουτυρόκρεμα.

  10. Στολίζω με κερασάκια και λίγο από το σιρόπι τους και αφήνω την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Keywords: τούρτα με ελβετική βουτυρόκρεμα,κεράσια

Σας ευχαριστώ!