Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα με άλειμμα Χιώτικου μανταρινιού

Τούρτα με άλειμμα Χιώτικου μανταρινιού
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για τις βάσεις
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 8 μεγάλους κρόκους αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουτ. σούπας ξύσμα μανταρινιού
  • 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 40 ml γάλα
  • 60 ml χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • Για τι γέμιση
  • 2 βάζα άλειμμα Χιώτικου Μανταρινιού, Citrus
  • Για τα μανταρινάκια κονφί
  • 7 μικρά μανταρίνια
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml νερό
Εκτέλεση
    Για τις βάσεις
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω και αλευρώνω καλά δύο φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και τοποθετώ τη βάση τους από ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αφήνω στην άκρη.

  3. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τους κρόκους έναν-έναν συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Προσθέτω το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα και μόλις ενωθούν στο μείγμα ρίχνω το 1/3 της ποσότητας του αλεύρου. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτω το γιαούρτι. Μόλις ενωθεί, προσθέτω ακόμη 1/3 της ποσότητας του αλεύρου και κατόπιν ρίχνω το γάλα. Ρίχνω την τελευταία ποσότητα του αλεύρου και τέλος το χυμό μανταρίνι.

  4. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνω στο φούρνο για 25-28 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω τις βάσεις για 5 λεπτά και τις αναποδογυρίζω σε σχάρα. Τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

  5. Για τα μανταρίνια κονφί
  6. Πλένω καλά τα μανταρινάκια και τα βάζω σε μια κατσαρόλα σε μονή στρώση. Προσθέτω τη ζάχαρη και το νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αφήνω τα μανταρίνια μέσα στο σιρόπι μέχρι να κρυώσουν.

  7. Συναρμολόγηση
  8. Με ένα κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κόβω τα δύο κέικ, οριζόντια στη μέση. Τοποθετώ την πρώτη στρώση σε μια πιατέλα, απλώνω επάνω μια γενναία δόση άλειμμα μανταρινιού και ψιλοκόβω 2 μανταρινάκια κονφί. Καλύπτω με τον δεύτερο δίσκο και επαναλαμβάνω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν οι βάσεις και το άλειμμα.

  9. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη όλη την τούρτα και στολίζω με ψιλοκομμένο μανταρινάκι.

Keywords: τούρτα με άλειμμα χιώτικου μανταρινιού

Σας ευχαριστώ!