Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Bουτυρώνω καλά μια φόρμα 22 εκ., με αποσπώμενο πάτο.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια άσπρη κρέμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Κρατάω μια κουταλιά χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ και ρίχνω τον υπόλοιπο χυμό στο μείγμα. Χτυπάω για 1-2 λεπτά και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω με μια σπάτουλα.
Βάζω τα μύρτιλλα σε ένα μπολ τα ραντίζω με το χυμό λεμονιού που είχα κρατήσει και πασπαλίζω με τη 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύω καλά και στρώνω τα μύρτιλα στην επιφάνεια του μείγματος.
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζω το γλυκό από το φούρνο το αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά, το ξεφορμάρω και το αφήνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βάζω στον κάδο το φρέσκο τυρί κρέμα (μαζί με το φυσικό ορό γάλακτος που υπάρχει στο κεσεδάκι), την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βάζω το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μύρτιλα και ανακατεύω συνεχώς για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Βγάζω τα μισά μύρτιλα σε ένα μπολ και με ένα πηρούνι λιώνω όσα μείνουν στο κατσαρολάκι. Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις αρχίζει να βράζει σβήνω με το ξύδι. Πασπαλίζω τη ζάχαρη και συνεχίζω το βρασμό για 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα μύρτιλα που έχω κρατήσει στην άκρη. Αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει.
Με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβω το κέικ κάθετα στη μέση. Απλώνω μια γενναία δόση κρέμας τυριού και σκορπίζω λίγα από τα μύρτιλα της σάλτσας. Σκεπάζω με το άλλο μισό κομμάτι κέικ και στολίζω με ροζέδες κρέμας. Σκορπίζω τη σάλτσα και βάζω την τούρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Σας ευχαριστώ!