Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τούρτα «εσκιμό»

Τούρτα «εσκιμό»
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ (αν θέλετε, τα μισά μπισκότα μπορούν να έχουν επικάλυψη σοκολάτας), σπασμένα σε 3 – 4 κομμάτια το καθένα
  • Για την κρέμα
  • 500 ml γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. ωμό ρυζάλευρο (θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής και βιολογικών προϊόντων)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Για την επιφάνεια
  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Παίρνω ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 28 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω εκεί τα σπασμένα μπισκότα.

  2. Για την κρέμα
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά το γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και να φτιάξω ένα λείο και ρευστό μείγμα. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το ρυζάλευρο, ανακατεύοντας ασταμάτητα με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να πήξει. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρή.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτιάξω σφικτή σαντιγί και την προσθέτω στη χλιαρή κρέμα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα, με απαλές και μεγάλες κυκλικές κινήσεις, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.

  5. Αδειάζω το νέο μείγμα στο ταψάκι με τα μπισκότα, ισιώνω την επιφάνεια και σκεπάζω καλά το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, μέχρι η κρέμα να πήξει καλά.

  6. Σερβίρισμα
  7. Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο και αφαιρώ τη διάφανη μεμβράνη. Προσεκτικά, αφαιρώ τα αποσπώμενα τοιχώματα της φόρμας. Σκορπίζω την τριμμένη κουβερτούρα στην επιφάνεια της τούρτας και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τουρτα «εσκιμο»

Σας ευχαριστώ!