Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βάζω τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεταλλικό μπολ. Τοποθετώ το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρι) και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρω το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω πασπαλιστά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ψήνω για 35-40 λεπτά.
Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 2 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το εκχύλισμα αμυγδάλου. Το αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Μεταφέρω τη μισή από την ποσότητα της σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύω με το σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτω την υπόλοιπη σαντιγί που έχει απομείνει στον κάδο και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν καλά.
Χαράζω τα τοιχώματα από το τσέρκι με ένα μαχαίρι και αναποδογυρίζω το παντεσπάνι. Αφαιρώ το χαρτί και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Κόβω οριζόντια σε τρεις δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο σε ένα τσέρκι και το ραντίζω με σιρόπι. Σκορπίζω λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και απλώνω τη μισή κρέμα. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο, ραντίζω με σιρόπι, πασπαλίζω με αμύγδαλα και απλώνω την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, σκεπάζω με τον 3ο δίσκο και ραντίζω με σιρόπι. Βγάζω την σαντιγί από το ψυγείο και στολίζω την τούρτα με ροζέτες μέχρι να την καλύψω εντελώς.
Πασπαλίζω με τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, στολίζω με κερασάκια και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά.
Σας ευχαριστώ!