Print Options:

Τονοτρουφάκια με σουσάμι

Τονοτρουφάκια με σουσάμι
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 3 κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 80 g ψίχουλα ψωμιού
  • 40 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (μόνο το λευκό μέρος), πολύ ψιλοκομμένο
  • 50 ml ούζο Βαρβαγιάννη 48%
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πανάρισμα
  • 30 ml ούζο Βαρβαγιάννη 48%
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο αυγού
  • Σουσάμι
  • Μαυροσούσαμο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Ανοίγω τις κονσέρβες και αδειάζω τον τόνο σε ένα σουρωτήρι. Πιέζω με ένα κουτάλι για να αποβάλλουν τα υγρά τους και μεταφέρω τον στραγγισμένο τόνο σε ένα μπολ. Προσθέτω τα ψίχουλα ψωμιού, τα αμύγδαλα, το κρεμμυδάκι, το ούζο, το ασπράδι, το ελαιόλαδο και το εστραγκόν. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω καλά με τα χέρια μου μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα κολλώδες μείγμα.

  3. Τονοτρουφάκια με σουσάμι

    Σε ένα πιάτο χτυπάω με το πηρούνι το αυγό, τον κρόκο αυγού και το ούζο. Σε δύο άλλα πιάτα βάζω αρκετό σουσάμι και μαυροσούσαμο. Παίρνω κουταλιές από το μείγμα του τόνου, πλάθω σε μπαλάκια τα οποία ρολάρω στα χτυπημένα αυγά και τα πανάρω με σουσάμι ή μαυροσούσαμο. Αραδιάζω τα τονοτρουφάκια στο ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Keywords: τόνος, σουσάμι, μαυροσούσαμο, ούζο, μεζές,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/tonotroufakia-me-sousami/

Σας ευχαριστώ!