Βάζω τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Τα χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα), ασταμάτητα για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.
Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα, ώστε το μείγμα να δέσει ελαφρώς καθώς κρυώνει.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με άχνη, την κρέμα γάλακτος, τον καφέ εσπρέσσο και το λικέρ, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων και χτυπάω για 2 λεπτά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σταδιακά την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να μη χαθεί ο όγκος της κρέμας. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ με το λικέρ ή το μπράντι. Μουσκεύω εκεί λίγα μπισκότα σαβαγιάρ για 1 - 2 δευτερόλεπτα, και τα στρώνω σε μια παραλληλόγραμμη πιατέλα. Σκεπάζω τα μπισκότα με κορυφούλες κρέμας και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να έχω 3 σειρές μπισκότα και να τελειώσω με κορυφές κρέμας.
Πασπαλίζω με άγλυκο κακάο και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!