Print Options:

τιραμισου βελουδινο με αρωμα καφε

Τιραμισού
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 40 min Cook Time: 1 min Rest Time: 1 min Total Time: 42 mins
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Description
Το αυθεντικό τιραμισού περιέχει ωμά αυγά τα οποία μπορείτε αν θέλετε να τα παραλείψετε, αλλά η κρέμα δεν θα έχει τη βελούδινη υφή που πρέπει. Εγώ για να αποφύγω τυχόν κινδύνους, ακολουθώ τη λογική της κρέμας ζαμπαγιόνε, παστεριώνοντας τους κρόκους σε μπεν μαρί.
Υλικά
    Για την κρέμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (λευκά ή σοκολάτας)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καφέ εσπρέσσο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ αμαρέτο ή μπράντι
  • άγλυκο κακάο, για το σερβίρισμα
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ. σούπας έτοιμο καφέ εσπρέσσο
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο ή μπράντι
  • 550 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
Instructions
    Για την κρέμα:
  1. blank Βάζω τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Τα χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα), ασταμάτητα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.
  2. blankΑποσύρω το μπολ από τη φωτιά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα, ώστε το μείγμα να δέσει ελαφρώς καθώς κρυώνει.
  3. blankΒάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. blankΣε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με άχνη, την κρέμα γάλακτος, τον καφέ εσπρέσσο και το λικέρ, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτω το μείγμα των κρόκων και χτυπάω για 2 λεπτά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σταδιακά την μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ για να μη χαθεί ο όγκος της κρέμας. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  5. Για τη συναρμολόγηση:
  6. blank Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ με το λικέρ ή το μπράντι. Μουσκεύω εκεί λίγα μπισκότα σαβαγιάρ για 1 – 2 δευτερόλεπτα, και τα στρώνω σε μια παραλληλόγραμμη πιατέλα. Σκεπάζω τα μπισκότα με κορυφούλες κρέμας και συνεχίζω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να έχω 3 σειρές μπισκότα και να τελειώσω με κορυφές κρέμας.
  7. blankΠασπαλίζω με άγλυκο κακάο και σερβίρω αμέσως.
Διατροφικά Στοιχεία

Serving Size 1

Servings 6


Amount Per Serving
Calories 200
Calories from Fat 1
% Daily Value *
Total Fat 1g2%
Saturated Fat 1g5%
Trans Fat 1g
Cholesterol 1mg1%
Sodium 1mg1%
Potassium 1mg1%
Total Carbohydrate 1g1%
Dietary Fiber 1g4%
Sugars 1g
Protein 1g2%

Vitamin A 1%
Vitamin C 1%
Calcium 1%
Iron 1%
Vitamin D 1%
Vitamin E 1%
Vitamin K 1%
Thiamin 1%
Riboflavin 1%
Niacin 1%
Vitamin B6 1%
Folate 1%
Vitamin B12 1%
Biotin 1%
Pantothenic Acid 1%
Phosphorus 1%
Iodine 1%
Magnesium %
Zinc %
Selenium 1%
Copper 1%
Manganese 1%
Chromium 1%
Molybdenum 1%
Chloride 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: τιραμισου βελουδινο αρωμα καφε

Σας ευχαριστώ!