Print Options:

Τιραμισού με μύρτιλα

Τιραμισού με μύρτιλα
Υλικά
  • 4 κρόκους από φρέσκα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, Arla
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 300 γρ. μαρμελάδα μύρτιλο
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. φρέσκα μύρτιλα
Εκτέλεση
  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ βάζω τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάω με μίξερ μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες, λείο μείγμα.

  2. Βάζω σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το μείγμα των αυγών και ανακατεύω. Ρίχνω την βανίλια και προσθέτω την σαντιγί σε 2-3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία, αφράτη κρέμα.

  3. Τιραμισού με μύρτιλα

    Βάζω το φρέσκο γάλα σε ένα μπολ και βουτάω ένα ένα τα μπισκότα για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Στρώνω μια σειρά μπισκότων σε ένα σκεύος και απλώνω την μισή ποσότητα της μαρμελάδας. Ρίχνω το 1/3 της ποσότητας της κρέμας και καλύπτω με μια σειρά μπισκότα (τα οποία έχω βουτήξει στο γάλα). Απλώνω την υπόλοιπη μαρμελάδα, ακόμα 1/3 κρέμα και σκεπάζω με τα τελευταία μπισκότα. Τέλος, απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και ισιώνω καλά. Στολίζω με τα φρέσκα μύρτιλα και βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Keywords: τιραμισού, τυρί κρέμα, μύρτιλα, μπισκότα σαβαγιάρ, εύκολο, καλοκαιρινό,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/tiramisu-me-myrtilla/

Σας ευχαριστώ!