Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάω τα αβγά με το σύρμα. Προσθέτω το γάλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω καλά, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Χαράζω το λοβό της βανίλιας με ένα κοφτερό μαχαιράκι, ξύνω τα σποράκια και τα ρίχνω στο μίγμα.
Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα διαρκώς, ώσπου να ετοιμάσω έναν πηχτό χυλό.
Ρίχνω το λάδι σε βαθύ σκεύος και το αφήνω να κάψει. Παίρνω χυλό με ένα κουτάλι της σούπας και ρίχνω κουταλιές στο καυτό λάδι (για ευκολία, βυθίζω το κουτάλι σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό, πριν βάλουμε χυλό).
Τηγανίζω τις τηγανίτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, τις βγάζω από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάω σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να αποβάλλουν το περιττό λάδι. Μετά από 3 λεπτά μεταφέρω τις τηγανίτες σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις πασπαλίζω με ζάχαρη. Τις σερβίρω ζεστές.
Η συμβουλή μου: Εάν θέλετε, μπορείτε να περιχύσετε τις τηγανίτες σας με θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσετε με σκόνη κανέλας. Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα μπορούν να συμπληρώσουν την «αμαρτία». Δοκιμάστε το!
Σας ευχαριστώ!