Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τερίνα με σολομό και μαγιονέζα

Τερίνα με σολομό και μαγιονέζα
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 8 ώρα Total Time: 8 ώρες 10 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 200 γρ. καπνιστό σολομό
  • 1½ φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
  • 200 γρ. μαγιονέζα Premium, Κύκνος
  • 100 γρ. κέτσαπ κλασική, Κύκνος
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. γάλα
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και ρίχνω πασπαλιστά την ζελατίνη. Την αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Βάζω το κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Αποσύρω και αφήνω στην άκρη.

  2. Σε ένα μπολ βάζω το τυρί κρέμα, την μαγιονέζα, το γάλα με την διαλυμένη ζελατίνη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
    Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολάκια, στο ένα ρίχνω την κέτσαπ και στο άλλο τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύω καλά.

  3. Αδειάζω το ένα μείγμα σε μια τερίν στρωμένη με μεμβράνη. Στρώνω τον καπνιστό σολομό και καλύπτω με το δεύτερο μείγμα. Σκεπάζω καλά με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 8 ώρες.

  4. Τερίνα με σολομό και μαγιονέζα

    Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα και στολίζω με κόκκους κόκκινο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Keywords: σολομός, τερίνα, μαγιονέζα, καπνιστός σολομός, κέτσαπ, τυρί κρέμα,

Σας ευχαριστώ!