Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το τριμμένο κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνω να μαγειρευτεί για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει. Προσθέτω το πετιμέζι και μόλις πάρει βράση αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ αφρατεύω με το σύρμα το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον σολομό, την πιπεριά, τον άνηθο και την πάπρικα και ανακατεύω απαλά.
Στρώνω με μεμβράνη μια φόρμα μακρόστενη για κέικ. Παίρνω μια μια τις λεπτές φέτες σολομού και τις στρώνω όμορφα για να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα.
Απλώνω από πάνω το ¼ της ποσότητας της λευκής κρέμας και καλύπτω με 2 φέτες ψωμί. Απλώνω ακόμη μια δόση λευκή κρέμα και ακόμη 2 φέτες ψωμί.
Αδειάζω τη σάλτσα ντομάτας και την απλώνω παντού ισόπαχα. Και πάλι στρώνω μια δόση λευκής κρέμας και 2 φέτες ψωμί. Τέλος, απλώνω την τελευταία δόση κρέμα και «σφραγίζω» με τις τελευταίες φέτες ψωμιού. Κλείνω καλά τη φόρμα με μεμβράνη και βάζω την τερίνα για 5 ώρες στο ψυγείο.
Αναποδογυρίζω την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα και αφαιρώ τη μεμβράνη. Στολίζω με αυγά σολομού, σπόρους ροδιού και φρέσκα φύλλα μέντας.
Σας ευχαριστώ!