Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτες με καλοκαιρινά λαχανικά και μείγμα τυριών

Τάρτες με καλοκαιρινά λαχανικά και μείγμα τυριών
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 4
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κολοκύθι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 50 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μείγμα τριμμένων τυριών pasta & gratiner, Arla
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για τις ταρτιέρες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βάζω τα ψιλοκομμένα λαχανικά (πιπεριές, κολοκύθι, σκόρδο, ντοματίνια) σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά.

  2. Αλείφω με βούτυρο 4 ατομικές ταρτιέρες διαμέτρου 15-16 εκ. Κόβω τα δύο φύλλα σφολιάτας στη μέση και προσαρμόζω τα κομμάτια στις ταρτιέρες.

  3. Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο, τα μοιράζω στις ταρτιέρες και χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, το τσίλι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζω το μείγμα στις 4 ταρτιέρες και πασπαλίζω με το μείγμα τριμμένων τυριών.

  5. Ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η σφολιάτα.

Keywords: τάρτες με καλορινά λαχανικά,μείγμα τυριών

Σας ευχαριστώ!