Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταρτάκια με σοκολάτα και καρύδα

Ταρτάκια με σοκολάτα και καρύδα
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ| servings=|6| prep_time=|15M| cook_time=|12M| total_time=|2H| summary=|Όλοι αγαπούν τη σοκολάτα… Απολαύστε αυτά τα εξαιρετικά ταρτάκια με μια σοκολατένια γκανάζ αλλά και αρώματα καρύδας. Το εκχύλισμα καρύδας, αναζητήστε το στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.| print=|yes| ingredients=|Για τις τάρτες;250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;50 γρ. πούδρα αμυγδάλου;50 γρ. ζάχαρη άχνη;150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους;1 αυγό;1 πρέζα αλάτι;Για την σοκολάτα με καρύδα;400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη;150 ml κρέμα γάλακτος light 12% λιπαρά, Arla;50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak;50 γρ. καρύδα αποξηραμένη;1-2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας;Για την επιφάνεια;Φλέικς καρύδας| ]Για τις τάρτες: Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη. ;Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ. ;Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.;Για την γκανάζ: Βάζω ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ρίχνω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν σε ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την αποξηραμένη καρύδα και το εκχύλισμα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις ψημένες τάρτες. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 1 ώρα.;Λίγο πριν σερβίρω, στολίζω με φλέικς καρύδας.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 12 λεπ Rest Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 27 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τις τάρτες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την σοκολάτα με καρύδα
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light 12% λιπαρά, Arla
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 50 γρ. καρύδα αποξηραμένη
  • 1-2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • Για την επιφάνεια
  • Φλέικς καρύδας
Εκτέλεση
    Για τις τάρτες
  1. Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.

  4. Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

  5. Για την γκανάζ
  6. Βάζω ένα μεταλλικό μπολ επάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ρίχνω την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακατεύω συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ενωθούν σε ένα απαλό, σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την αποξηραμένη καρύδα και το εκχύλισμα. Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα στις ψημένες τάρτες. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 1 ώρα.

  7. Ταρτάκια με σοκολάτα και καρύδα

    Λίγο πριν σερβίρω, στολίζω με φλέικς καρύδας.

Keywords: ταρτάκια σοκολάτα καρύδα

Σας ευχαριστώ!