Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταρτάκια με ροδάκινα και κρέμα αμυγδάλου

Ταρτάκια με ροδάκινα και κρέμα αμυγδάλου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Υλικά
  • 1 δόση ζύμης μπριζέ ή ζύμη εύκολης σφολιάτας (περίπου 300 γρ.) ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • λίγο λιωμένο βούτυρο, για τα φορμάκια
  • 3 ώριμα αλλά σφικτά ροδάκινα
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, χονδροσπασμένα
  • 50 γρ. κουβερτούρα μπίτερ (τουλάχιστον 60% κακάο), περασμένη από τη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • Για την κρέμα αμυγδάλου
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, μαλακωμένα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα, σε σκόνη (θα τη βρείτε συσκευασμένη, στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • μερικές σταγόνες έλαιο πικραμύγδαλου (θα το αναζητήσετε σε καλά ζαχαροπλαστεία και σε καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής)
Εκτέλεση
  1. Ανοίγω το φύλλο ζύμης σε αλευρωμένο πάγκο και κόβω σε 6 κομμάτια. Τα στρώνω σε βουτυρωμένες φόρμες για ταρτάκια διαμέτρου 12 εκ., και τρυπάω τη ζύμη σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Φυλάω τις άδειες τάρτες στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.

  2. Για την κρέμα αμυγδάλου
  3. Βάζω σε ένα μπολ το μαλακωμένο βούτυρο. Προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να λιώσει. Ρίχνω την πούδρα αμυγδάλου, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τους κρόκους και την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύοντας ζωηρά.

  4. Για τα ταρτάκια
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζω τις άδειες τάρτες από το ψυγείο ισομοιράζω τα φιστίκια Αιγίνης και την κρέμα αμυγδάλου. Πλένω και κόβω στη μέση τα ροδάκινα και τοποθετώ το κάθε μισό κομμάτι επάνω στην κρέμα με το κομμένο μέρος προς τα κάτω.

  6. Ψήνω τα ταρτάκια για 15-20 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να μισοκρυώσουν. Πασπαλίζω με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρω.

Keywords: ταρτάκια με ροδάκινα,κρέμα αμυγδάλου

Σας ευχαριστώ!