Print Options:

Ταρτάκια με κρέμα ταχίνι, φυστίκια και κεράσια

Ταρτάκια με κρέμα ταχίνι, φυστίκια και κεράσια
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 18 18 mins Total Time: 48 mins
Servings 24
Υλικά
    Για τις βάσεις
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο παγωμένο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ελάχιστο παγωμένο νερό (προαιρετικά)
  • Για την κρέμα ταχίνι
  • 60 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 30 γρ. μέλι
  • 30 γρ. ταχίνι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 120 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 340 ml κρέμα γάλακτος
  • Για την επιφάνεια
  • 24-26 ολόκληρα κεράσια (με το κοτσάνι τους)
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μπολ και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω λίγο αλάτι και το αυγό και δουλεύω τα υλικά (δεν ζυμώνω πολύ) μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέτω σταδιακά (με ένα κουταλάκι) παγωμένο νερό.
    Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

  2. Βουτυρώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για μάφινς ή μικρά φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 εκ. Χωρίζω τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. και τα πιέζω να γίνουν πλατιά. Βάζω ένα «πιτάκι» σε κάθε μια θήκη και πιέζω με τα δάχτυλά μου για να απλώσει και να καλύψει στη βάση και τα τοιχώματα. Βάζω τα ταρτάκια στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστώ.

  3. Για τη γέμιση
  4. Βάζω το καβουρδισμένο σουσάμι στο μπλέντερ και το πολτοποιώ για 20 δευτερόλεπτα. Ρίχνω τη σκόνη σουσαμιού σε ένα μπολ και προσθέτω την ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το μέλι, το ταχίνι και την βανίλια και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα.

  5. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά, τους κρόκους και το γιαούρτι μέχρι να διαλυθεί εντελώς το γιαούρτι και να μην υπάρχουν εμφανή κομμάτια. Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με την κρέμα ταχίνι και προσθέτω και την κρέμα γάλακτος. Δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  6. Για το ψήσιμο
  7. Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C αερόθερμο. Βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο, τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και σκορπίζω στην επιφάνεια φυστίκια και κεράσια.
    Ψήνω τα ταρτάκια για 15-18 λεπτά.

Keywords: ταρτάκια, κρεμα ταχίνι, κεράσια, φυστίκια,

Σας ευχαριστώ!