Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε

Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ| servings=|6-20| prep_time=|35M| cook_time=|25M| summary=|Όταν δεν προλαβαίνω να φτιάξω τις βάσεις για τα ταρτάκια, αγοράζω έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο. Φτιάχνω την κρέμα και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα.| print=|yes| ingredients=|Για τη ζύμη;170 γρ. βούτυρο, παγωμένο;120 γρ. ζάχαρη;1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό;270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;170 γρ. πούδρα αμυγδάλου;1 πρέζα αλάτι;λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φορμάκια;2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο νερό; Για την κρέμα μασκαρπόνε;300 γρ. τυρί μασκαρπόνε;200 γρ. κρέμα γάλακτος;3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη;1 κουτάκι βανίλια; Για τη διακόσμηση;κρυσταλλικές ζάχαρες σε διάφορα χρώματα| ]Για τη ζύμη: Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.;Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.; Για την κρέμα μασκαρπόνε: Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάω σε σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο ρίχνω το μασκαρπόνε και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το τυρί.; Συναρμολόγηση: Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζω με τις χρωματιστές ζάχαρες.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 35 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για τα φορμάκια
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο διαλυμένη με λίγο νερό
  • Για την κρέμα μασκαρπόνε
  • 300 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάκι βανίλια
  • Για τη διακόσμηση
  • κρυσταλλικές ζάχαρες σε διάφορα χρώματα
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω για 5-6 λεπτά. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω την κρέμα.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Αλείφω ένα ταψάκι με ειδικές θήκες για ταρτάκια με λίγο βούτυρο. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και αφαιρώ τη μεμβράνη. Ανοίγω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια με την πλάστη. Κόβω με ένα ποτήρι μικρούς κύκλους ζύμης και τους τοποθετώ στις θήκες. Κόβω μικρά κομμάτια χαρτιού ψησίματος και τα τοποθετώ επάνω στις ζύμες. Γεμίζω με λίγο ρύζι και βάζω τα ταρτάκια στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζω το ταψάκι, αφαιρώ τα χαρτιά με το ρύζι και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζω τα ταρτάκια σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

  3. Για την κρέμα μασκαρπόνε
  4. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάω σε σαντιγί. Μεταφέρω τη σαντιγί σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο ρίχνω το μασκαρπόνε και το χτυπάω μέχρι να αφρατέψει. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω λίγη λίγη τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί με το τυρί.

  5. Συναρμολόγηση
  6. Αλείφω τα ταρτάκια με το μίγμα της μαρμελάδας βερίκοκο για να γυαλίσουν. Γεμίζω με την κρέμα μασκαρπόνε και πασπαλίζω με τις χρωματιστές ζάχαρες.

Keywords: ταρτακια κρεμα μασκαρπονε

Σας ευχαριστώ!