Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ταρτάκια με κολοκυθάκια

ταρτάκια με κολοκυθάκια

Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 ζύμες πίτσας ZYMH ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 2 κολοκυθάκια
  • 100 γρ. καπνιστό σολωμό
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 1 αυγό
  • 12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνω καλά 6 μικρές ταρτιέρες διαμέτρου 10-12 εκ.
  2. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, το αυγό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.
  3. blankΠλένω τα κολοκυθάκια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Βάζω τις φέτες σε ένα μπολ και προσθέτω βραστό νερό. Τα αφήνω για 1 λεπτό και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
  4. blankΑπλώνω το πρώτο φύλλο πίτσας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε μακριές λωρίδες περίπου 2 εκατοστά. Κάνω μια «γραμμή» κρέμας στο κέντρο της λωρίδας και στρώνω μια σειρά κολοκυθάκια εναλλάξ με σαλάμι αέρος φροντίζοντας να εξέχουν από το ύψος της ζύμης αλλά να μισοκαλύπτει το ένα το άλλο. Καλύπτω το κάτω μέρος με μια δεύτερη λωρίδα ζύμης και κάνω ακόμη μια «γραμμή» κρέμας. Τυλίγω την λωρίδα με προσοχή σε ρολάκι και το αφήνω στην άκρη. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 λωρίδες και μεταφέρω στην άκρη το ρολάκι και τυλίγω και αυτές τις λωρίδες σχηματίζοντας ένα ταρτάκι σε σχήμα τριαντάφυλλου. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με κολοκυθάκια και σολομό αλλά και με ένα υλικό, π.χ. μόνο κολοκυθάκια, μόνο σαλάμι αέρος ή μόνο σολομό. Μεταφέρω τα ταρτάκια σε βουτυρωμένες ταρτιέρες και ψήνω στο φούρνο για για 25-30 λεπτά.
Keywords: ταρτάκια κολοκυθάκια

Σας ευχαριστώ!