Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…
Γίνονται πολύ γρήγορα και αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε διάφορα λαχανικά για να τα εμπλουτίσετε. Καρότα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα λεπτοκομμένη ταιριάζουν εξίσου καλά…
Υλικά
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
2 ζύμες πίτσας ZYMH ΨΑΧΝΩΝ
50 γρ. βούτυρο LURPAK
2 κολοκυθάκια
100 γρ. καπνιστό σολωμό
100 γρ. σαλάμι αέρος
400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
1 αυγό
12 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνω καλά 6 μικρές ταρτιέρες διαμέτρου 10-12 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, το αυγό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρω το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το βάζω στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστώ.
Πλένω τα κολοκυθάκια και τα κόβω με το μαντολίνο σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Βάζω τις φέτες σε ένα μπολ και προσθέτω βραστό νερό. Τα αφήνω για 1 λεπτό και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Απλώνω το πρώτο φύλλο πίτσας στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε μακριές λωρίδες περίπου 2 εκατοστά. Κάνω μια «γραμμή» κρέμας στο κέντρο της λωρίδας και στρώνω μια σειρά κολοκυθάκια εναλλάξ με σαλάμι αέρος φροντίζοντας να εξέχουν από το ύψος της ζύμης αλλά να μισοκαλύπτει το ένα το άλλο. Καλύπτω το κάτω μέρος με μια δεύτερη λωρίδα ζύμης και κάνω ακόμη μια «γραμμή» κρέμας. Τυλίγω την λωρίδα με προσοχή σε ρολάκι και το αφήνω στην άκρη. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με 2 λωρίδες και μεταφέρω στην άκρη το ρολάκι και τυλίγω και αυτές τις λωρίδες σχηματίζοντας ένα ταρτάκι σε σχήμα τριαντάφυλλου. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με κολοκυθάκια και σολομό αλλά και με ένα υλικό, π.χ. μόνο κολοκυθάκια, μόνο σαλάμι αέρος ή μόνο σολομό. Μεταφέρω τα ταρτάκια σε βουτυρωμένες ταρτιέρες και ψήνω στο φούρνο για για 25-30 λεπτά.