Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ταρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες

Ταρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τα ταρτάκια
  • 8 φύλλα Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Για την μους λεμονιού
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  • 3 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
    Για την μους
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο του μίξερ, ρίχνω το γιαούρτι και το μέλι. Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σταματάω το μίξερ, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και λίγη λίγη τη σαντιγί. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας σταδιαδικά τη σαντιγί μέχρι να τελειώσει όλη και να έχω δημιουργήσει μια ωραία απαλή μους. Βάζω την μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κλείνω καλά και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα ταρτάκια και τις μπανάνες.

  2. Για τα ταρτάκια
  3. Απλώνω όλα τα φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στα τέσσερα. Βάζω τα φύλλα στην άκρη. Αλείφω με λίγο από το βούτυρο μια ειδική θήκη για μάφινς.

  4. Παίρνω 4 κομμάτια φύλλου, τα βουτυρώνω και τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο. Πιάνω και τα 4 μαζί και τα βάζω σε μια από τις βουτυρωμένες θήκες. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

  5. Βγάζω το ταψάκι από το φούρνο, βγάζω με προσοχή τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

  6. Για τις καραμελωμένες μπανάνες
  7. Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει λίγο το βούτυρο. Προσθέτω τις κομμένες μπανάνες, δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω απαλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρω από τη φωτιά.

  8. Συναρμολόγηση
  9. Εφόσον έχουν κρυώσει τα ταρτάκια τα γεμίζω με την μους λεμονιού. Μοιράζω τις καραμελωμένες μπανάνες και διακοσμώ με λίγα φύλλα δυόσμου.

Keywords: ταρτάκια από φύλλο βηρυτού μους λεμονιού καραμελωμένες μπανάνες

Σας ευχαριστώ!