Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

tαρτάκια από φύλλο βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες. Νομίζω ότι θα τα λατρέψετε!!!
Υλικά
    Για τα ταρτάκια
    Για την μους λεμονιού
    Για τις καραμελωμένες μπανάνες
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 8 φύλλα Βηρυτού ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός &amp
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Οδηγίες
    Για την μους:
  1. blank Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη και χτυπάω σε σφιχτή σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ και χωρίς να πλύνω τον κάδο του μίξερ, ρίχνω το γιαούρτι και το μέλι. Δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας λίγο λίγο το χυμό λεμονιού. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, σταματάω το μίξερ, προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και λίγη λίγη τη σαντιγί. Ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα προσθέτοντας σταδιαδικά τη σαντιγί μέχρι να τελειώσει όλη και να έχω δημιουργήσει μια ωραία απαλή μους. Βάζω την μους σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, κλείνω καλά και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα ταρτάκια και τις μπανάνες.
  2. Για τα ταρτάκια:
  3. blank Απλώνω όλα τα φύλλα Βηρυτού στον πάγκο της κουζίνας και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω στα τέσσερα. Βάζω τα φύλλα στην άκρη. Αλείφω με λίγο από το βούτυρο μια ειδική θήκη για μάφινς.
  4. blankΠαίρνω 4 κομμάτια φύλλου, τα βουτυρώνω και τα βάζω το ένα επάνω στο άλλο. Πιάνω και τα 4 μαζί και τα βάζω σε μια από τις βουτυρωμένες θήκες. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνω τις τάρτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  5. blankΒγάζω το ταψάκι από το φούρνο, βγάζω με προσοχή τις τάρτες και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  6. Για τις καραμελωμένες μπανάνες:
  7. blank Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σκουρύνει λίγο το βούτυρο. Προσθέτω τις κομμένες μπανάνες, δυναμώνω τη φωτιά και ανακατεύω απαλά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αποσύρω από τη φωτιά.
  8. Συναρμολόγηση:
  9. blank Εφόσον έχουν κρυώσει τα ταρτάκια τα γεμίζω με την μους λεμονιού. Μοιράζω τις καραμελωμένες μπανάνες και διακοσμώ με λίγα φύλλα δυόσμου.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 8


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: tαρτάκια από φύλλο βηρυτού μους λεμονιού καραμελωμένες μπανάνες

Σας ευχαριστώ!