Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με βάση shortbread, φρέσκα κόκκινα φρούτα και τυρένια «καρδιά»

ταρτα με βαση shortbread, φρεσκα κοκκινα φρουτα και τυρενια «καρδια»

<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ SHORTBREAD, ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ «ΚΑΡΔΙΑ»| servings=|4-6| prep_time=|30M| cook_time=|35M| total_time=|12H| summary=|Η ζύμη shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, με βουτυρένια γεύση και τραγανή υφή. Είναι ελαφρύ και ταιριάζει τέλεια με το «παγωμένο» τυρί και τα φρέσκα φρούτα.| print=|yes| ingredients=|Για τη βάση:;2 κρόκοι αυγών (45 γρ.);80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική;2 κουτάκια βανίλια, σκόνη;125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;8 γρ. μπέικιν πάουντερ;1 πρέζα θαλασσινό αλάτι;85 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου;Για την κρέμα:;150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla;40 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη;100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη;2 κουτάκια βανίλια, σκόνη;Για το σερβίρισμα:;200 γρ. φρέσκα σμέουρα;50 γρ. μαύρα μούρα;50 γρ. φρέσκα κράνμπερις;Λίγη άχνη για το σερβίρισμα| ]Για τη βάση: Βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ασπριδερή κρέμα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Δεν χρειάζεται χτύπημα. Τέλος, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή, ομοιογενής πάστα. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.;Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι 22 εκ. και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο κέντρο την παγωμένη ζύμη και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψω όλη τη διάμετρο του κύκλου δημιουργώντας μια βάση με ύψος περίπου 2 εκατοστών.;Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Μεταφέρω το «μπισκότο» σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.;Για την κρέμα: Βάζω το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει καλά.;Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετώ το μπισκότο στο κέντρο της πιατέλας. Βάζω όλη την κρέμα στο κέντρο του μπισκότου και με μια μαρίζ φτιάχνω ένα μικρό «λόφο» κρέμας (δεν την απλώνω). ;Καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 35 λεπ Rest Time: 12 ώρα Total Time: 13 ώρες 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη βάση
  • 2 κρόκοι αυγών (45 γρ.)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουτάκια βανίλια, σκόνη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 85 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την κρέμα
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη, καλά κοσκινισμένη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος Arla, καλά παγωμένη
  • 2 κουτάκια βανίλια, σκόνη
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. φρέσκα σμέουρα
  • 50 γρ. μαύρα μούρα
  • 50 γρ. φρέσκα κράνμπερις
  • Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Βάζω τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ασπριδερή κρέμα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύω καλά. Δεν χρειάζεται χτύπημα. Τέλος, προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή, ομοιογενής πάστα. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 12 ώρες.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C. Boυτυρώνω ελαφρά ένα τσέρκι 22 εκ. και το τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω στο κέντρο την παγωμένη ζύμη και πιέζω με τις παλάμες μου για να καλύψω όλη τη διάμετρο του κύκλου δημιουργώντας μια βάση με ύψος περίπου 2 εκατοστών.

  3. Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 30-35 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω τη βάση να σταθεί για 15 λεπτά. Μεταφέρω το «μπισκότο» σε σχάρα και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει καλά.

  6. Για τη συναρμολόγηση
  7. Τοποθετώ το μπισκότο στο κέντρο της πιατέλας. Βάζω όλη την κρέμα στο κέντρο του μπισκότου και με μια μαρίζ φτιάχνω ένα μικρό «λόφο» κρέμας (δεν την απλώνω).

  8. Καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: ταρτα βαση shortbread

Σας ευχαριστώ!