Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνω το αυγό και το βούτυρο και δουλεύω με τα χέρια μου (ή με το μίξερ) μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε μια απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύω για να διαλυθεί. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το τυρί κρέμα και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη (να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας) και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και δουλεύω με τα δάχτυλά μου μέχρι να ενωθούν σε χοντρά ψίχουλα.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Πλένω και σκουπίζω τις βανίλιες και τις κόβω σε σκελίδες.
Βάζω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά φύλλα και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Με ένα τσέρκι ή ένα πιάτο διαμέτρου 30 εκ. και κόβω ένα στρογγυλό δίσκο. Μεταφέρω το δίσκο ζύμης στη φόρμα, φροντίζοντας να εφάπτετε στη βάση και τα τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και αδειάζω την κρέμα. Ισιώνω καλά την επιφάνεια και στρώνω τα φετάκια από τις βανίλιες. Καλύπτω με τα ψίχουλα του κραμπλ, πασπαλίζω με λίγη κανέλα και ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Ξεφορμάρω την τάρτα και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!