Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω με μια σπάτουλα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτω το αλάτι και το γιαούρτι και ανακατεύω για λίγο, μέχρι να αναμειχθούν απλώς τα υλικά. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά μου, ώστε να αποκτήσω μια ομοιογενή ζύμη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.
Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24-26 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Δεν αφήνω αυτή τη ζύμη να μαλακώσει γιατί περιέχει γιαούρτι που τη διατηρεί αρκετά μαλακή και εύπλαστη.
Λαδώνω μια ταρτιέρα με ψηλά τοιχώματα ή ένα ταψάκι με τη 1 κουτ. σούπας λάδι και στρώνω το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Ψήνω την άδεια τάρτα για 20 λεπτά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 220°C. Απλώνω τα μανιτάρια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Πασπαλίζω με τη ρίγανη, ραντίζω με το ελαιόλαδο και σκορπίζω την πάστα σκόρδου. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά.
Χαμηλώνω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτω τα τυριά, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνω τα ψημένα μανιτάρια, ανακατεύω καλά. Αδειάζω τη γέμιση στην προψημένη τάρτα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αποσύρω από τον φούρνο και αφήνω την τάρτα να σταθεί για 15 λεπτά πριν την κόψω.
Σας ευχαριστώ!