Πλένω καλά τα μήλα, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε μικρούς κύβους.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη και την ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα.
Ρίχνω τα μήλα, πασπαλίζω με λίγη κανέλα και μαγειρεύω για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνω τη γέμιση στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή.
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και δουλεύω τα υλικά πρώτα με το σύρμα και κατόπιν με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20-22 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
Αδειάζω τα ¾ της ποσότητας της ψιχουλιαστής ζύμης και την απλώνω παντού. Με ένα ποτήρι με χοντρό πάτο, πιέζω τα ψίχουλα για να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια συμπαγής και σταθερή βάση. Με τα δάχτυλά μου, φροντίζω να καλύψω και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Αδειάζω τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνω να είναι παντού ισόπαχα. Πασπαλίζω τα υπόλοιπα ψίχουλα ζύμης για να καλύψω τα μήλα. Ψήνω την τάρτα για 30-35 λεπτά.
Σας ευχαριστώ!