Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με μήλα σε καραμέλα βουτύρου

Τάρτα με μήλα σε καραμέλα βουτύρου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 35 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak light, μαλακωμένο καλά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση
  • 4 μήλα (ξινόμηλα ή άλλα σκληρά μήλα)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak light
  • Λίγη κανέλα, σκόνη
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Πλένω καλά τα μήλα, αφαιρώ τους πυρήνες και τα κόβω σε μικρούς κύβους.

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη και την ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει. Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με την καραμέλα.

  2. Ρίχνω τα μήλα, πασπαλίζω με λίγη κανέλα και μαγειρεύω για 10 λεπτά ανακατεύοντας. Αφήνω τη γέμιση στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή.

  3. Για τη ζύμη
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνω το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και δουλεύω τα υλικά πρώτα με το σύρμα και κατόπιν με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα.

  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 20-22 εκ. και στρώνω στη βάση αντικολλητικό χαρτί.

  6. Αδειάζω τα ¾ της ποσότητας της ψιχουλιαστής ζύμης και την απλώνω παντού. Με ένα ποτήρι με χοντρό πάτο, πιέζω τα ψίχουλα για να ενωθούν και να δημιουργηθεί μια συμπαγής και σταθερή βάση. Με τα δάχτυλά μου, φροντίζω να καλύψω και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.

  7. Αδειάζω τα καραμελωμένα μήλα και τα απλώνω να είναι παντού ισόπαχα. Πασπαλίζω τα υπόλοιπα ψίχουλα ζύμης για να καλύψω τα μήλα. Ψήνω την τάρτα για 30-35 λεπτά.

Keywords: τάρτα με μήλα σε καραμέλα βουτύρου

Σας ευχαριστώ!