Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια

Τάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 40 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Για τη γέμιση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά και «δουλεύω» με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

  2. Για τη γέμιση
  3. Βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια και τη μελιτζάνα, αλατίζω και σοτάρω για 10-12 μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά και να ροδίσουν ελαφρά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να γίνουν χλιαρά.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Προσθέτω περίπου 150 γρ. από το κασέρι, τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύω.

  5. Για την τάρτα
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C. Bγάζω τη ζύμη τάρτας από το ψυγείο και με την βοήθεια του πλάστη, ανοίγω επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 24-26 εκ., και καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάω διάσπαρτα με ένα πηρούνι και ψήνω τη ζύμη για 15 λεπτά.

  7. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, αδειάζω τη γέμιση, πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι και σκορπίζω τα κομμένα ντοματίνια. Επαναφέρω στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 45 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα και να ροδίσει η επιφάνεια.
    Αφήνω την τάρτα να κρυώσει, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Keywords: ταρτα λαχανικα σοτε ντοματινια

Σας ευχαριστώ!