Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 18 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 58 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
    Για την τάρτα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • Για την κρέμα βανίλιας
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη + 30 γρ. για την σαντιγί
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • Σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • Για την επιφάνεια
  • 700 γρ. φράουλες
  • ½ κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, χοντροσπασμένο
  • 40 γρ. φυστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Ρίχνω το αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και δημιουργώ στο κέντρο μια λακούβα. Εκεί ρίχνω το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τους κρόκους. Δουλεύω με τα δάχτυλά μου, παίρνοντας αλεύρι από την περιφέρεια και φέρνοντάς στο προς το κέντρο μέχρι να δημιουργήσω ένα λασπώδες μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με όλα τα υλικά και όσο αλεύρι έχει απομείνει στην περιφέρεια και να δημιουργηθεί μια ενιαία, απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 40 λεπτά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.

  3. Αφαιρώ τη μεμβράνη από τη ζύμη, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. Μεταφέρω εκεί το φύλλο, πιέζοντας λίγο με τα χέρια μου μέχρι να κολλήσει καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και με ένα πηρούνι τρυπάω διάσπαρτα. Ψήνω την τάρτα για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να κρυώσει.

  4. Για την κρέμα
  5. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους, τα 100 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το γάλα και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω καλά και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.

  6. Βάζω την κρέμα γάλακτος και τα 30 γρ. ζάχαρη και σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρύα κρέμα και δουλεύω λίγο με το σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί σε 3 δόσεις και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

  7. Για τη συναρμολόγηση
  8. Αφαιρώ την ψημένη τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια πιατέλα. Γεμίζω με την κρέμα βανίλιας καλύπτοντας καλά όλη την τάρτα.

  9. Τάρτα με κρέμα και φράουλες

    Πλένω καλά τις φράουλες και τις σκουπίζω με ένα καθαρό πανί. Τις κόβω σε λεπτά φετάκια και τις τοποθετώ όρθιες και κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Πασπαλίζω με το ροζ πιπέρι και τα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.

Keywords: τάρτα με κρέμα βανίλιας,φράουλες

Σας ευχαριστώ!