Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω τα 100 γρ. ελαιόλαδο. Ανακατεύω με τα χέρια, τρίβοντας με τα δάχτυλά μου το μείγμα, ώστε να βραχεί το αλεύρι από το λάδι και να γίνει ένα κάπως υγρό και ψιχουλιαστό. Προσθέτω το γάλα, το αυγό, το θυμάρι και το αλάτι και ζυμώνω τα υλικά μέχρι απλώς να αναμειχθούν, χωρίς να επιμείνω, γιατί η ζύμη θα γίνει κολλώδης και δύσχρηστη. Την πλάθω σε μπάλα, την τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι. Οταν μαλακώσει, ρίχνω τα σταφύλια και τις σταφίδες, ανακατεύω για λίγο και τα αφήνω για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαραθούν. Αποσύρω από τη φωτιά και τα κρατάω στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με το σύρμα και προσθέτω τα τυριά, το μείγμα του τηγανιού, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 - 28 εκ. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, πετάω τη μεμβράνη και την απλώνω με τα δάχτυλά μου μέσα στην ταρτιέρα, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να καλύψει και τα τοιχώματα.
Τρυπάω τη ζύμη με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τη ψήνω για 10 λεπτά. Την βγάζω από το φούρνο, την αφήνω για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και απλώνω επάνω της το μείγμα της γέμισης. Ψήνω την τάρτα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Οταν είναι έτοιμη, τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω ελαφρώς να κρυώσει και μετά την κόβω και τη σερβίρω.
Σας ευχαριστώ!