Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνω το αυγό. Χτυπάω για λίγο ακόμη, μέχρι να φτιάξω μια εύπλαστη ζύμη, την οποία πλάθω σε μπάλα, τυλίγω σε διάφανη μεμβράνη και βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20-22 εκ.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγω επάνω σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. και πάχους ½ εκ. Το στρώνω προσεκτικά στη βουτυρωμένη φόρμα. Κόβω ένα μεγάλο αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετώ επάνω από τη ζύμη. Γεμίζω την ταρτιέρα με ρεβίθια ή ρύζι και ψήνω για 15 λεπτά. Βγάζω την ταρτιέρα από τον φούρνο, αφαιρώ τα ρεβίθια και το αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα.
Βγάζω την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει.
Βάζω στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τον καφέ και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα με υφή γιαουρτιού.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την λευκή σοκολάτα και το βούτυρο και τα ζεσταίνω σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το λικέρ καφέ. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 20-25 λεπτά να γίνει χλιαρή.
Ρίχνω την λιωμένη σοκολάτα στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ να ενωθούν τα δύο υλικά. Αδειάζω την κρέμα στην κρύα ταρτιέρα και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγάζω την τάρτα, αφαιρώ τη φόρμα και τοποθετώ σε μια πιατέλα. Στολίζω με τα φρέσκα σμέουρα, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!