Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ.
Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στην ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αν χρειαστεί, κόβω όση από τη ζύμη εξέχει και την προσαρμόζω στα σημεία που δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της κρέμας και την αδειάζω στην ταρτιέρα.
Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση. Αφαιρώ τους πυρήνες και τα κοτσάνια. Τοποθετώ το κάθε μισό κομμάτι σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε λεπτές φέτες. Πιάνω όλες τις φέτες μαζί (με σπάτουλα ή με το μαχαίρι αν είναι φαρδύ) και τις μεταφέρω στην ταρτιέρα φροντίζοντας να διατηρούν το σχήμα του αχλαδιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα αχλάδια.
Ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!