Aπό τις πιο αφράτες και νόστιμες συνταγές που γίνεται πολύ γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να τρίψετε λίγα αμύγδαλα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
Υλικά
Για την κρέμα
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
1 σφολιάτα βουτύρου Ζύμη Ψαχνών
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της τάρτας
3 αχλάδια Fetel
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
3 μεγάλα αυγά
80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
60 γρ. ζάχαρη
80 ml κρέμα γάλακτος
1 λοβό βανίλιας (τα σποράκια)
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στην ταρτιέρα καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Αν χρειαστεί, κόβω όση από τη ζύμη εξέχει και την προσαρμόζω στα σημεία που δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα τοιχώματα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της κρέμας και την αδειάζω στην ταρτιέρα.
Καθαρίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση. Αφαιρώ τους πυρήνες και τα κοτσάνια. Τοποθετώ το κάθε μισό κομμάτι σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω σε λεπτές φέτες. Πιάνω όλες τις φέτες μαζί (με σπάτουλα ή με το μαχαίρι αν είναι φαρδύ) και τις μεταφέρω στην ταρτιέρα φροντίζοντας να διατηρούν το σχήμα του αχλαδιού. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με τα υπόλοιπα αχλάδια.
Ψήνω την τάρτα για 40 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει. Σερβίρω πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.