Print Options:

Τάρτα με αυγά και αρακά

Τάρτα με αυγά και αρακά
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 45 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 6 αυγά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 100 γρ. αρακά βρασμένο ή από κονσέρβα
  • 150 γρ. mix τυριών Pasta & Gratinar, Arla
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 πράσο, κομμένες σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα 4 αυγά σε ένα κατσαρολάκι, γεμίζω με νερό και τα βράζω για 10 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα τηγανάκι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα 20x28 εκ. Στρώνω τη σφολιάτα και αφήνω στην άκρη. Καθαρίζω τα βρασμένα αυγά και τα κόβω στη μέση.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τα ωμά αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τον αρακά, το πράσο και το mix τυριών.

  5. Τάρτα με αυγά και αρακά

    Απλώνω το μπέικον μέσα στη σφολιάτα και αδειάζω το μείγμα με τον αρακά. Τοποθετώ τα κομμένα αυγά και μεταφέρω την τάρτα στο φούρνο. Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Keywords: τάρτα, αυγά, πασχαλινά αυγά, κρέμα γάλακτος, αρακάς,

Σας ευχαριστώ!