Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ κατά μέρος, ζεστά, κρατώντας και 1 φλιτζάνι από το νερό που τα έβρασα.
Κόβω όλες τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια. Κόβω τα κολοκυθάκια και τα καρότα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες, σαν φλούδες. Ιδανικά τις κόβω στην πιο χονδρή πλευρά του τρίφτη ή στο ειδικό εργαλείο, το «μαντολίνο» που είναι ό,τι πρέπει για κόψιμο των λαχανικών σε λεπτότατες, σχεδόν διάφανες φέτες. Μετά, κόβω κατά μήκος τις φέτες σε στενές λωρίδες, με πλάτος όσο και οι ταλιατέλες ζυμαρικών.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σβήνω με το κρασί, το αφήνω να βράσει για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνω το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αλατοπιπερώνω, αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύω και μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά, και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, μοιράζω στα πιάτα τις λωρίδες του καπνιστού σολομού.
Σας ευχαριστώ!