Print Options:

Ταλιατέλες Μαρινάρα

Ταλιατέλες Μαρινάρα
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 18 mins Total Time: 38 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. ταλιατέλες
  • 350 γρ. σάλτσα Napoletana, Κύκνος
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 200 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες
  • 400 γρ. μύδια
  • 200 γρ. αχιβάδες (vongole)
  • 3-4 μικρά καλαμαράκια baby (ή ένα μεσαίο κομμένο σε μικρά κομμάτια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 πιπερίτσα τσίλι (φρέσκια ή αποξηραμένη), ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τις αχιβάδες σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνω στην άκρη για να αποβάλλουν την άμμο τους (αυτό μπορεί να γίνει και από την προηγούμενη μέρα, βάζοντας το μπολ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα μαγειρέψετε). Καθαρίζω τα μύδια στο κέλυφος και τραβώ με δύναμη το «γένι» τους.
    Καθαρίζω τις γαρίδες διατηρώντας το κεφάλι τους και αφαιρώ μόνο το κάτω μέρος του κελύφους.

  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα ζυμαρικά να βράσουν al dente. Παράλληλα βάζω σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το σκόρδο και το τσίλι και το σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω όλα τα οστρακοειδή και ανακινώ το τηγάνι για 3-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Προσθέτω τα καλαμαράκια, τις μεγάλες γαρίδες και μαγειρεύω για 2 λεπτά. Ρίχνω τις μικρές γαριδούλες και προσθέτω τη σάλτσα napoletana. Ανακινώ το τηγάνι και αφήνω να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά.

  3. Ταλιατέλες Μαρινάρα

    Μεταφέρω τα βρασμένα ζυμαρικά απευθείας από την κατσαρόλα στο τηγάνι. Προσθέτω τα ντοματίνια και τον μαϊντανό, ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν όλα τα υλικά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ταλιατέλες, μαρινάρα, θαλασσινά, γαρίδες, μύδια, καλαμαράκια, vongole, αχιβάδες, καλοκαιρινό, εύκολο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/taliateles-marinara/

Σας ευχαριστώ!