Σε ένα μπολ βάζω τα βερίκοκα, τα κεράσια, τις σταφίδες και το ρούμι. Αφήνω στην άκρη μέχρι να τα χρειαστώ.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το νερό, 1 κουταλιά σούπας από τη μετρημένη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύω και αφήνω το μείγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται φυσαλλίδες.
Ξεκινάω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο να δουλεύω το μείγμα. Προσθέτω το αυγό, τη βανίλια, το ξύσμα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ. Ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνω σταδιακά το αλεύρι στον κάδο. Αφού απορροφηθεί εντελώς το αλεύρι, ξεκινάω να ρίχνω σε μικρές δόσεις το βούτυρο, ενώ δουλεύω το ζύμη. Για να ρίξω μια δόση βουτύρου, περιμένω πρώτα να απορροφηθεί η προηγούμενη. Αφού έχω ρίξει όλο το βούτυρο, αφήνω τη ζύμη να δουλευτεί για 6-8 λεπτά.
Βουτυρώνω καλά ένα μπολ, μεταφέρω εκεί τη ζύμη, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω για 1½ -2 ώρες να φουσκώσει καλά.
Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζω σε 2 μέρη. Σουρώνω τα αποξηραμένα φρούτα και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας.
Ανοίγω με τα χέρια μου το πρώτο κομμάτι ζύμη και τοποθετώ το κέντρο τα μισά αποξηραμένα φρούτα. Ζυμώνω με τα χέρια μου για να βυθιστούν μέσα στη ζύμη και πλάθω ένα στρογγυλό καρβέλι το οποίο μεταφέρω στη λαμαρίνα.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζω τη λαμαρίνα και τα αφήνω για 50-60 λεπτά να φουσκώσουν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα.
Ψήνω για 35-40 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος, αν δω ότι έχουν πάρει χρώμα, σκεπάζω με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο.
Βγάζω τα stollen από το φούρνο, και ενώ είναι ακόμη καυτά τα αλείφω με το λιωμένο βούτυρο. Τα αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!