Print Options:

Steak sandwich με bbq sauce

Steak sandwich με bbq sauce
Cooking Method
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 35 mins
Servings 4
Υλικά
    Για το κρέας
  • 2 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο πάχους 2 εκ. η κάθε μια (περίπου 200-250 γρ. η κάθε μια)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 180 γρ. Bbq sauce, ΚΥΚΝΟΣ
  • Για το σκορδοβούτυρο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Επιπλέον υλικά
  • 4 μεγάλες φέτες προζυμένιο χωριάτικο ψωμί (κατά προτίμηση από καρβέλι)
  • 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2-3 φύλλα μαρούλι
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
    Για το σκορδάτο άλειμμα
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και το αφήνω στην άκρη.

  2. Για το κρέας
  3. Σκουπίζω τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν καλά και πασπαλίζω γενναιόδωρα με πιπέρι.
    Ζεσταίνω καλά το bbq σε δυνατή φωτιά. Βάζω το κρέας στην πλάκα, κλείνω το bbq και ψήνω για 5-6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Ξεσκεπάζω το καπάκι και αλείφω με την σάλτσα μπάρμπεκιου. Αφήνω το κρέας να καραμελώσει, αποσύρω από τη φωτιά και αλατίζω.

  4. Για τη συναρμολόγηση
  5. Steak sandwich με bbq sauce

    Αλείφω τις φέτες του ψωμιού με το σκορδάτο άλειμμα και τις ψήνω για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
    Απλώνω τις δύο φέτες ψωμιού επάνω σε ένα ξύλο κοπής και τις αλείφω με αρκετή bbq sauce. Κόβω το φιλέτο σε λεπτές φέτες και το μοιράζω στα δύο ψωμάκια. Μοιράζω την ντομάτα, το μαρούλι και τελευταίο το αβοκάντο. Ρίχνω 1-2 κουταλιές σάλτσα bbq και σκεπάζω με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
    Κόβω τα σάντουιτς στη μέση και σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!