Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπιτάκι Gingerbread

Σπιτάκι Gingerbread
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 1.500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού σόδα κοφτά
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν πάουντερ κοφτό
  • 500 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. μελάσα
  • 4 αυγά
  • 8 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • 6 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού γαρύφαλο, σκόνη
  • Για το γλάσο
  • 2 ασπράδια
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • Για την κρέμα
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • Για τη διακόσμηση
  • διάφορα ζαχαρωτά και κουφετάκια
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με τη σόδα, το μπέκιν πάουντερ, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο να αφρατέψει και προσθέτω ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζω το χτύπημα και μόλις ενσωματωθούν προσθέτω τη μελάσα. Ρίχνω κουταλιά κουταλιά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο όσο να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

  2. Παίρνω 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος και βάζω ανάμεσα τη ζύμη. Με τον πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. περίπου.

  3. Σχεδιάζω τα διάφορα κομμάτια του σπιτιού σε χαρτί και κόβω πατρόν από χαρτόνι. Τα τοποθετώ επάνω στη ζύμη και με ένα μυτερό μαχαίρι κόβω τα κομμάτια του σπιτιού. Μεταφέρω μαζί με το χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄περίπου.

  4. Για το γλάσο
  5. Χτυπάω όλα μαζί τα υλικά, με το σύρμα του μίξερ όσο να ομογενοποιηθούν.

  6. Για τη συναρμολόγηση
  7. Για να συναρμολογίσω το σπιτάκι χρησιμοποιώ ένα κορνέ με το γλάσο και κολλάω τους τοίχους και τη σκεπή. Φτιάχνω τα παράθυρα, το χιόνι στη σκεπή και την πόρτα. Στολίζω με διάφορα ζαχαρωτά και κουφετάκια.

Keywords: Σπιτάκι,Gingerbread

Σας ευχαριστώ!