Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Σπαγγέτι με ρακί και λιαστές ντομάτες

Σπαγγέτι με ρακί και λιαστές ντομάτες
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6, ΗΛΙΟΣ
  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 60 ml κρητική ρακί
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • Φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω το σπαγγέτι, 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που αναγράφετε στη συσκευασία. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από αυτό της κατσαρόλας και τα σουρώνω.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το ρακί και αφήνω να μαγειρευτούν για 2 λεπτά.

  3. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, τις λιαστές ντομάτες, την παρμεζάνα, ½ φλιτζάνι από το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και το βούτυρο. Ανακατεύω και προσθέτω το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρω τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι ανακινώ καλά και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμη από το νερό που έχω κρατήσει.
    Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.

Keywords: Σπαγγέτι,με,ρακί,και,λιαστές,ντομάτες

Σας ευχαριστώ!