Print Options:

Σπαγγέτι με κρέμα κολοκύθα-καρότο και φουντούκια

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 10 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 3 καρότα
  • 80 γρ. πούδρα φουντουκιού
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Arla Αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί, τριμμένο + επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Φύλλα από 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη + λίγα φύλλα επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Καβουρδισμένα φουντούκια για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Καθαρίζω την κολοκύθα και τα 2 καρότα και τα κόβω σε μέτρια το κομμάτια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζω για 15 λεπτά. Δεν χρειάζονται να μαλακώσουν εντελώς.

  3. Τα σουρώνω και τα μεταφέρω στο μούλτι. Προσθέτω την πούδρα φουντουκιού, το ελαιόλαδο, το σκληρό τυρί, τη φρέσκια ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα βρασμένα σπαγγέτι.

  4. Καθαρίζω το τρίτο καρότο και με το μαντολίνο ή το πίλερ το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνω τις λωρίδες στο μπολ και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια. Σερβίρω σκορπίζοντας καβουρδισμένα φουντούκια, λίγα φύλλα ρίγανης και έξτρα σκληρό τυρί.

Keywords: σπαγγέτι, κρέμα κολοκύθας, κρέμα καρότου, φουντούκια, σκληρό τυρί, μακαρονάδα, vegan, vegetarian,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/spaghetti-me-krema-kolokythas-karoto-kai-foundoukia/

Σας ευχαριστώ!