Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω αλ ντέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
Καθαρίζω την κολοκύθα και τα 2 καρότα και τα κόβω σε μέτρια το κομμάτια. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζω για 15 λεπτά. Δεν χρειάζονται να μαλακώσουν εντελώς.
Τα σουρώνω και τα μεταφέρω στο μούλτι. Προσθέτω την πούδρα φουντουκιού, το ελαιόλαδο, το σκληρό τυρί, τη φρέσκια ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα βρασμένα σπαγγέτι.
Καθαρίζω το τρίτο καρότο και με το μαντολίνο ή το πίλερ το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνω τις λωρίδες στο μπολ και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια. Σερβίρω σκορπίζοντας καβουρδισμένα φουντούκια, λίγα φύλλα ρίγανης και έξτρα σκληρό τυρί.
Σας ευχαριστώ!