Βάζω τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι και τις θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτω τη βρώμη και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου, ζυμώνω καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλω και τα αφήνω στην άκρη.
Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.
Κόβω από τα σπαράγγια τις κορυφούλες και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαράγγια (όχι τις κορυφές) και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το σπαγγετίνι και το βράζω al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα, σουρώνω τα σπαγγέτι και τα διατηρώ ζεστά.
Βάζω στο μούλτι τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια (όχι τις κορυφούλες), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.
Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα 30 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω τις κορυφούλες από τα σπαράγγια. Τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνω τα κεφτεδάκια, το πέστο, τα σπαγγέτι και ανακινώ το τηγάνι προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
Σερβίρω στα πιάτα στολίζοντας με τις κορυφούλες των σπαραγγιών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον μπούκοβο και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Σας ευχαριστώ!