Print Options:

Σπαγγέτι με αντζούγιες και ντοματίνια

Σπαγγέτι με αντζούγιες και ντοματίνια
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 15 mins Total Time: 25 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. σπαγέτι Νο 6, Ήλιος
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι, ψιλοκομμένο ή ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 12 αντζούγιες (από βάζο)
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 300 γρ. ντοματίνια πολύχρωμα, κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. κρίταμα σε άλμη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού, τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τις φέτες του σκόρδου και το τσίλι και σοτάρω για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσει ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτω τον πελτέ και τον καβουρδίζω για 2-3 δευτερόλεπτα.

  3. Προσθέτω τα ντοματίνια, τα κρίταμα, τις μισές αντζούγιες, τις ελιές και την κάπαρη. Αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και προσθέτω ½ κουτάλα νερό των ζυμαρικών. Ανακατεύω και αφήνω να μαγειρευτούν για 3 λεπτά περίπου.

  4. Σπαγγέτι με αντζούγιες και ντοματίνια

    Ρίχνω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τον μαϊντανό και το τυρί (αν το χρησιμοποιήσω). Ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά σκορπίζω τις υπόλοιπες αντζούγιες, και σερβίρω αμέσως.

Keywords: σπαγγέτι, αντζούγιες, ντοματίνια, κρίταμα, κάπαρη, ελιές, καλοκαιρινή μακαρονάδα, εύκολο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/spaggeti-me-antzougies-kai-ntomatinia/

Σας ευχαριστώ!