Σε ένα φαρδύ και μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά της μαρινάδας (το πετιμέζι ή το μέλι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο, το καρδάμωμο, το κόλιανδρο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι) και ανακατεύω πολύ καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνω τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα ανακατεύω καλά με τα χέρια ώστε να βραχούν ομοιόμορφα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά, αν έχω το χρόνο, τα μαρινάρω για όλο το βράδυ).
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C, μαζί με τη σχάρα, την οποία αφήνω και αυτή να κάψει καλά.
Στραγγίζω τα κομμάτια γαλοπούλας και κρατάω τη μαρινάδα στην άκρη. Τυλίγω κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον και τα περνάω σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού.
Αραδιάζω τα σουβλάκια στην προθερμασμένη σχάρα και την τοποθετώ σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου. Μία θέση πιο κάτω τοποθετώ ένα ταψί, για να συγκεντρωθούν εκεί τα υγρά του ψησίματος.
Ψήνω τα σουβλάκια για 25 - 28 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά τα γυρίζω και με ένα πινελάκι τα αλείφω με τη μαρινάδα.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτω το ρύζι και τον κουρκουμά (ή το κάρι) και ανακατεύω. Σοτάρω για 2 λεπτά, μέχρι το μπαχαρικό να σκορπίσει καλά το άρωμά του. Προσθέτω 1 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω. Όταν πάρει μια βράση μετριάζω τη φωτιά και μαγειρεύω για 15 - 17 λεπτά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι το ρύζι να πιει όλο το νερό και να μαλακώσει. Αποσύρω, σκεπάζω την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και με το καπάκι της και την αφήνω κατά μέρος για 10 λεπτά, οπότε το ρύζι θα αφρατέψει και θα γίνει πιο σπυρωτό.
Σερβίρω τα σουβλάκια γαλοπούλας και συνοδεύω με το ρύζι.
Σας ευχαριστώ!