Βάζω σε ένα μπολ το χωριάτικο ψωμί, το περιχύνω με το γλυκό κρασί και το «σπάω» με τα χέρια μου για να γίνει σαν ψίχουλα. Ρίχνω τον κιμά, το κύμινο, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνω καλά το μείγμα με τα χέρια μου για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλάθω σουτζουκάκια ελαφρώς μεγάλα, με βάρος περίπου 30 γρ. και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνω για 20 λεπτά.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και πασπαλίζω με το κύμινο. Σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να ξανθίνει. Προσθέτω το σκόρδο και τον πελτέ και τα καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Σβήνω με λίγο γλυκό κρασί, προσθέτω τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω το πετιμέζι, βυθίζω τα σουτζουκάκια και τα αφήνω όλα μαζί να μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Σας ευχαριστώ!